Zeevruchten spinaziesalade

Zeevruchten spinaziesalade De zeevruchten spinaziesalade is een verrassend fris en lekker gerechtje. Je moet er natuurlijk wel even moeite voor doen om het gerecht tot stand te brengen, maar dan schotel je, je gasten wel een bijzonder lekkere maaltijd voor. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke saladerecepten!


Benodigdheden:
 

- 500 gram levende mosselen (geweekt en schoongemaakt)
 

- 100 gram garnalen (gepeld en zwarte ader verwijderd)
 

- 350 gram sint-jakobsschelpen
 

- 500 gram jonge spinazie
 

- 3 lente-uitjes (schoongemaakt en in ringetjes gesneden)
 

- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
 

- 2 eetlepels wittewijnazijn
 

- 1 eetlepel citroensap
 

- 1 eetlepel geraspte gemberwortel
 

- 1 eetlepel gehakte verse koriander
 

- 1 theelepel fijngeraspte citroenschil
 

- 1 teentje knoflook (gehakt)
 

- 1 kleine rode Spaanse peper (zonder zaad en gehakt)
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Neem een grote pan en doe er water in. Voeg daar de mosselen aan toe en breng het water aan de kook. Kook de mosselen op een hoog vuur gedurende 4 minuten. Giet ze daarna af en vang het kookvocht op. Gooi mosselen die dicht zijn gebleven weg. Giet het kookvocht terug in de pan en breng het aan de kook. Doe vervolgens de garnalen en sint-jakobsschelpen erin en kook ze gedurende 3 minuten. Giet ze af. Haal de mosselen vervolgens uit hun schelp. Spoel de mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen af onder koud stromend water. Laat ze vervolgens uitlekken en doe ze in een grote kom. Laat ze afkoelen, dek ze af met plasticfolie en plaats ze gedurende drie kwartier in de koelkast.
 


 

Spoel in tussentijd de spinazie af en doe hem met 4 eetlepels water in een pan. Kook de spinazie gedurende 1 minuut op een hoog vuur en doe het daarna in een vergiet. Laat het schrikken onder koud stromend water en laat het uitlekken. Doe nu alle ingrediƫnten voor de dressing, namelijk de 4 eetlepels extra vergine olijfolie, 2 eetlepels wittewijnazijn, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel fijngeraspte citroenschil, 1 teentje knoflook (gehakt), 1 eetlepel geraspte gemberwortel, 1 kleine rode Spaanse peper (zonder zaad en gehakt) en 1 eetlepel gehakte verse koriander in een kommetje en meng ze doorheen. Kruid af met behulp van peper en zout.
 


 

Verdeel de spinazie over vier borden en strooi de helft van de lente-ui erover. Schep vervolgens de mosselen, garnalen en sint-jakobsschelpen erop en bestrooi met de rest van de lente-ui. Sprenkel om af te werken de dressing erover en dien het gerecht op.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 21:44:54