Warme salade van nieuwe aardappels en linzen

Warme salade van nieuwe aardappels en linzen Iedereen kent het wel, je krijgt onverwacht bezoek en wil toch snel nog een leuk gerechtje op tafel toveren. Dan is de warme salade van nieuwe aardappels en linzen misschien wel een uitstekende redding. Het is een eenvoudig te bereiden gerechtje en zal zeker en vast gesmaakt worden. Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke saladerecepten!


Benodigdheden:
 

- 450 gram kleine nieuwe aardappels
 

- 85 gram Puy-linzen
 

- 6 lente-uitjes
 

- 1 eetlepel olijfolie
 

- 2 eetlepels balsamicoazijn
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Neem een grote pan en breng er water in aan de kook. Spel de linzen af en kook ze gedurende 20 minuten in de pan water gaar. Giet ze vervolgens af, spoel ze af en laat ze uitlekken. Zet ze vervolgens even aan de kant.
 


 

Stoom of kook ondertussen de aardappels gaar, giet ze daarna af en snijd ze doormidden. Snijd de onderkant van de lente-uitjes en snijd ze vervolgens in repen of ringetjes. Neem nu een schaal en doe er de linzen, aardappels en lente-uitjes in. Schep ze daarna om met de olijfolie en de azijn. Voeg een mooie hoeveelheid zwarte peper toe en naar smaak eventueel een beetje zout.
 


 

Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 23:44:43