Warme linzensalade met geitenkaas

Warme linzensalade met geitenkaas Er zijn zo van die gerechtjes die niet veel tijd in beslag nemen om klaar te maken, maar toch bijzonder lekker zijn en uitstekend tot hun recht komen op jou tafel! Deze warme linzensalade met geitenkaas is zo'n gerechtje. In dit recept leggen we stap voor stap uit hoe dit gerechtje te maken.


Benodigdheden: 

- 2 eetlepels olijfolie 

- 2 eetlepels gehakte verse munt 

- 2 eetlepels gehakte verse koriander 

- 4 eetlepels Griekse yoghurt 

- 2 theelepels komijnzaad 

- 2 theelepels geraspte gemberwortel 

- 1 theelepel hazelnotenolie 

- 2 teentjes knoflook, geperst 

- 300 gram rode splitlinzen 

- 200 gram jonge spinazie 

- 150 gram zachte geitenkaas 

- peper 

 

 

Bereiding: 

Als eerste gaan we de helft van de olijfolie verhitten in een grote pan en op een matig vuur. Voeg daarna de komijn, knoflook en gember toe en bak ze al roerend gedurende 2 minuten.  

 

Roer vervolgens de linzen erdoor en voeg al roerend geleidelijk de bouillon toe, tot deze helemaal is opgenomen. Dit neemt ongeveer 20 minuten tijd in beslag. Haal de pan nu van het vuur en roer de kruiden door de inhoud.  

 

Ondertussen verhit je de rest van de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Voeg daarna de uien toe en bak ze onder regelmatig roeren 10 minuten. Doe dit tot op het ogenblik dat ze zacht en lichtbruin zijn.  

 

Schep nu de spinazie in een kom om met de hazelnotenolie en verdeel ze over vier borden. Prak de geitenkaas met de yoghurt in een kommetje en breng verder op smaak met peper. De hoeveelheid peper die je gebruikt is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.  

 

Verdeel als laatste de linzen over de borden en schep de uien en het kaasmengsel erover.

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-08 09:28:45