Thaise kipsalade

Thaise kipsalade De thaise kipsalade is een receptje die niet veel tijd vergt om klaar te maken en en er toch bijzonder goed uit ziet en vervolgens ook gelukkig nog goed smaakt! Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en eenvoudig klaar te maken saladerecepten!


Benodigdheden:
 

- 400 gram kleine nieuwe aardappels
 

- 200 gram babymais
 

- 150 gram taugé
 

- 3 lente-uitjes (in ringetjes)
 

- 4 gare kipfilets (in plakken gesneden)
 

- 1 eetlepel gehakt citroengras
 

- 2 eetlepels gehakte verse koriander
 

- partjes limoen (voor de garnering)
 

- verse korianderblaadjes (eveneens voor de garnering)
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Als eerste nemen we twee pannen en brengen er water in aan de kook. Doe de aardappels in de ene pan en kook ze gedurende 15 minuten gaar. Doe de babymaiskolfjes in de andere pan en kook ze in ongeveer 5 vijf minuten gaar. Giet de aardappels en de babymais vervolgens af en laat ze afkoelen.
 


 

Neem vervolgens een grote schaal en voeg er de afgekoelde groenten in toe. Voeg daarna eveneens de taugé, lente-ui, kip, het citroengras en de koriander toe. Vergeet niet af te kruiden met behulp van zout en peper.
 


 

Ondertussen gaan we de dressing maken. Hiervoor nemen we de 6 eetlepels chili- of sesamolie, 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel gehakte verse koriander en 1 kleine rode Spaanse peper (zonder zaad en in dunne ringetjes gesneden) en doen deze in een potje met schroefdeksel. Meng ze al schuddend. Sprenkel de dressing vervolgens over de salade en garneer met partjes limoen en koriander. Dien het gerecht meteen op.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 16:47:35