Salade van zoete aardappel en bonen

Salade van zoete aardappel en bonen In dit recept leggen we u stap voor stap uit hoe deze salade van zoete aardappel en bonen te bereiden. Dit recept houdt rekening met een gerecht voor vier personen. Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en bijzonder lekkere recepten.


Benodigdheden:
 

- 225 gram borlottibonen uit blik (afgespoeld en uitgelekt)
 

- 115 gram gemengde slablaadjes
 

- 1 zoete aardappel
 

- 4 jonge worteltjes (in de lengte gehalveerd)
 

- 4 stengels bleekselderij (gehakt)
 

- 4 tomaten
 

- 4 lente-uitjes (in schuine ringen gesneden)
 

- 1 eetlepel blanke rozijnen
 

- 2 eetlepels citroensap
 

- 2 eetlepels olijfolie
 

- 1 teentje knoflook (geperst)
 

- 1,5 dl yoghurt
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Neem als eerste de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Breng een pan met water aan de kook op een matig vuur. Voeg daarna de zoete aardappel toe en kook hem in 10 minuten gaar. Giet hem af, doe hem in een kom en zet hem weg tot je hem terug nodig hebt.
 


 

Neem nu een andere pan, doe er gezouten water in, breng het water aan de kook en kook de wortels er in gedurende 1 minuut. Giet ze vervolgens af en doe ze bij de zoete aardappel. Snijd daarna de kapjes van de tomaten en schep het zaad eruit. Hak het vruchtvlees en doe het met de bleekselderij en de bonen in de kom bij de wortels en de zoete aardappel. Meng alles goed door elkaar.
 


 

Neem nu een grote schaal en verdeel de sla erover. Schep er daarna het zoeteaardappelbonenmengsel over en strooi de rozijnen en lente-uitjes erover. Neem nu een potje met een schroefdeksel en doe er alle ingrediƫnten in die nodig zijn om de dressing te maken. Het betreft 2 eetlepels citroensap, 1 teentje geperste knoflook, 1,5 dl yoghurt en 2 eetlepels olijfolie. Afkruiden doe je met peper en zout. Sluit het potje en schud tot alles goed is gemengd. Schenk de dressing over de salade en dien het gerecht meteen op.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 23:40:17