Salade van tropische vruchten

Salade van tropische vruchten Een salade van tropische vruchten wordt vaak aanzien als één van de lichtste en meteen ook friste voorgerechten in de culinaire wereld. Je kan ze het hele jaar door serveren en ook als (stevig) tussendoortje vallen ze niet uit de boot! In dit recept leggen we je stap voor stap en op een eenvoudige en duidelijke manier uit hoe deze salade te maken. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor meer heerlijke saladerecepten.


Benodigdheden: 

- 1 papaja 

- 1 mango 

- 1 ananas 

- 4 sinaasappels (gepeld en in partjes) 

- 6 eetlepels basterdsuiker 

- 4 dl water 

- ½ theelepel koekkruiden 

- 125 gram aardbeien  

- slagroom of crème fraiche  

- geraspte schil van ¼ citroen 

 

Bereiding: 

Neem een pan en voeg daar de suiker, het water en de citroenschil in toe. Breng ze al roerend aan de kook en laat alles gedurende 1 minuut koken. Haal de siroop van het vuur en laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. Schenk hem in een kom of kan en dek hem af met behulp van plasticfolie. Zet hem gedurende minstends 1 uur in de koelkast.  

 

Schil de papaja en snijd hem vervolgens doormidden. Verwijderd de pitten en snij het vruchtvlees in kleine stukken of plakken. Snijd vervolgens de mango aan beide kanten dicht langs de pit af en verwijder de pit. Gooi deze weg. Schil het vruchtvlees, snijd het in kleine stukken of plakken en doe ze bij de papaja in de kom. Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en verwijder de schil. Snijd de ananas in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees daarna in kleine stukken en doe ze in de kom. Voeg de partjes sinaasappel en de aardbeien toe.  

 

Schenk de afgekoelde siroop eroverheen, dek de salade af met plasticfolie en zet hem tot gebruik in de koelkast. Serveer hem indien gewenst met slagroom of crème fraiche.

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-08 10:25:02