Salade van gerookte kip en cranberry's

Salade van gerookte kip en cranberry's De salade van gerookte kip en cranberry's is doorheen de jaren zowaar een klassieker geworden. Je hebt geen echte kennis nodig om het gerechtje te bereiden en je brengt toch bijzonder lekker eten op tafel. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en eenvoudig te bereiden saladerecepten!


Benodigdheden:
 

- 1 gerookte kip van ongeveer 1,3 kg
 

- 120 gram gedroogde cranberry's
 

- 200 gram sugar snaps
 

- 60 gram rucola
 

- 2 eetlepels appelsap (of water)
 

- 2 rijpe avocado's
 

- sap van een halve citroen
 

- 2 kropjes sla
 

- 1 bosje waterkers (bijgesneden)
 


 

Bereiding:
 

Als eerste gaan we de kip voorzichtig insnijden. Vervolgens snijden we de bekomen filets in plakken en verdelen de poten in dijen en dromsticks. Snijd ook de vleugels bij. Dek alles af met behulp van een plasticfolie en plaats het kippenvlees in de koelkast. Doe vervolgens de cranberry's in een kom en roer het appelsap erdoor. Dek nu de kom af met plasticfolie en laat de cranberry's gedurende 30 minuten staan.
 


 

Blancheer ondertussen de sugar snaps en laat ze schrikken onder koud stromend water. Laat ze vervolgens uitlekken. Schil nu de avocado's, ontpit ze en snijd ze in plakken. Schep ze om met het citroensap en voorkom zo het verkleuren. Haal nu de blaadjes van de slaharten los en verdeel ze over een schaal. Schik nu de plakjes avocado, sugar snaps, waterkers, rucola en kip op de sla.
 


 

Neem nu een potje met schroefdeksel en voeg er de ingrediƫnten voor de dressing in toe. Voeg daarna eveneens zout en peper toe en draai het deksel dicht. Schud alles tot het goed is gemengd. Laat de cranberry's vervolgens uitlekken en vermeng ze met de dressing. Schenk nu de dressing over de salade en dien het gerecht zo snel mogelijk op.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 16:44:25