Salade van aardappelbolletjes met kwarteleitjes en mayonaise met wilde kruiden

Salade van aardappelbolletjes met kwarteleitjes en mayonaise met wilde kruiden Dat het niet altijd moeilijk moet zijn om een lekker gerechtje te bereiden bewijst deze salade van aardappelbolletjes met kwarteleitjes en mayonaise met wilde kruiden. Het duurt niet lang om dit gerecht tot stand te brengen en zal je gasten toch bijzonder aangenaam weten te verrassen. Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en lekkere saladegerechten!


Benodigdheden:
 

- 1 kg vastkokende aardappels
 

- 1 liter groentebouillon
 

- 12 a 16 kwarteleitjes
 

- 50 gram wilde rucola
 

- 2 takjes peterselie
 

- 2 takjes dragon
 

- 2 takjes kervel
 

- 2 takjes basilicum
 

- 2 eetlepels mayonaise
 

- 2 eetlepels kappertjes
 

- 2 a 3 eetlepels olijfolie
 

- 1 kleine eetlepel grove mosterd
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Als eerste gaan we de aardappels schillen. Steek er vervolgens de bolletjes uit met een bolletjessteker. Kook de bolletjes daarna in de groentebouillon in 7 a 8 minuten gaar en giet ze af. Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten en laat ze vervolgens schrikken onder koud water. Pel ze.
 


 

Rits nu de wilde kruiden van de takjes, was ze grondig en dep ze daarna droog. Pureer de wilde kruiden met de mayonaise en de olijfolie. Roer er vervolgens de mosterd door en breng de mayonaise op smaak met behulp van peper en zout.
 


 

Was nu de rucola, verwijder de steeltjes en slechte blaadjes en laat wat is overgebleven uitlekken in een vergiet. Meng nu de aardappelbolletjes met de mayonaise en verdeel de rucola over de verschillende bordjes. Leg daarna de aardappelbolletjes erop, de kwarteleitjes eromheen en bestrooi alles voor het serveren met de kappertjes.
 


 

Het gerecht is nu klaar om opgediend te worden.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 23:53:22