Salade met knoflook, zoete aardappel, gegrilde aubergine

Salade met knoflook, zoete aardappel, gegrilde aubergine Hartig, verrassend en lekker, dat is exact hoe je deze salade met knoflook, zoete aardappel, gegrilde aubergine het beste kan omschrijven. In dit recept leggen we op een eenvoudige manier uit hoe je dit prachtige gerechtje tot stand kan brengen. Ontdek het nu zelf en bekijk ook de andere recepten op saladerecepten.nl!


Benodigdheden: 

- 2 zoete aardappels  

- 5 eetlepels olijfolie 

- 1 eetlepel balsamicoazijn 

- 2 eetlepels gehakte verse kruiden (bijvoorbeeld dragon, kervel en basilicum)  

- 3 teentjes knoflook 

- 1 grote aubergine  

- 2 rode paprika's (verwijderd van zaad en zaadlijsten)  

- 200 gram gemengde slablaadjes 

- 300 gram mozzarella (uitgelekt en bij voorkeur in plakken) 

- peper 

 

 

Bereiding: 

In eerste instantie verwarm je de oven voor op 190 °C. Neem een braadslee en voeg er de stukken zoete aardappel met olie, peper en knoflook in toe. Schep ze vervolgens om. Rooster nu de aardappels gedurende een termijn van 30 minuten in de oven. Doe dit tot op het ogenblik dat ze zacht zijn en beschikken over donkere randjes. Zet in tussentijd de grill aan op de hoogste stand. Neem nu een grillpan en leg er de aubergine en paprika in. Gril ze gedurende 10 minuten tot ze zacht en wat verschroeid zijn. Keer ze regelmatig om.  

 

Voor het tot stand brengen van de dressing nemen we een kommetje en kloppen we er de azijn, knoflook en olie in. Roer vervolgens het sjalotje en de kruiden erdoor en voeg indien gewenst peper toe. Verdeel de sla over de vier borden en leg er de zoete aardappel, aubergine, paprika en mozzarella op. Sprenkel om het gerecht af te werken de dressing erover en dien het gerecht zo snel mogelijk op.

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-08 09:27:39