Papajasalade

Papajasalade Een papajasalade is fris, pittig, maar vooral bijzonder lekker en ook nog eens eenvoudig klaar te maken! In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je deze (iets aangepaste) klassieker op een eenvoudige manier naar je eettafel brengt. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer heerlijke saladerecepten!


Benodigdheden: 

- 1 krop knapperige sla 

- 2 papaja's 

- 2 tomaten 

- 4 lente-uitjes (in dunne ringen) 

- 4 eetlepels olijfolie 

- 1 eetlepel vissaus (of lichte sojasaus) 

- 2 eetlepels limoen- of citroensap  

- 1 eetlepel donkere rietsuiker 

- 1 theelepel fijngehakte verse rode (of groene) Spaanse peper 

- 25 gram geroosterde pinda's 

- ¼ kleine wittekool 

- basilicumblaadje voor de garnering 

 

Bereiding: 

Als eerste nemen we een kom en kloppen we er voor de dressing de olie, vissaus (of sojasaus), limoen- of citroensap, suiker en de Spaanse peper in. We zetten deze dressing nu even aan de kant, maar hou er rekening mee dat je er af en toe nog eens in roert zodat de suiker goed oplost. Snijd vervolgens de sla en wittekool in repen en schep ze door elkaar. Let deze mengeling daarna op een grote schaal.  

 

Schil vervolgens de papaja's en snijd ze middendoor. Schep de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de plakjes daarna over de sla en kool. Leg de tomaten gedurende één minuut in kokend water, haal ze eruit en ontvel ze. Verwijder vervolgens het zaad en hak het vruchtvlees. Verdeel het over de salade.  

 

Strooi nu de pinda's en lente-uitjes eroverheen en klop de dressing nogmaals door. Giet hem vervolgens uit over de salade en garneer het geheel met basilicum. Dien de salade zo snel mogelijk op.

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-08 10:27:59