Paddenstoelensalade

Paddenstoelensalade Maak vandaag met behulp van dit recept kennis met de bijzonder smakelijke paddenstoelensalade. Met dit recept leggen we je op een duidelijke en eenvoudige manier uit hoe dit receptje te bereiden. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke saladerecepten!


Benodigdheden: 

- 2 rode uien (in stukjes) 

- 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie 

- 3 eetlepels pijnboompitten 

- 4 eetlepels olijfolie 

- 4 eetlepels walnotenolie 

- 2 eetlepels rodewijnazijn 

- 3 teentjes knoflook 

- 3 sneetjes grof volkorenbrood (in blokjes) 

- 200 gram gemengde slablaadjes 

- 250 gram kastanjechampignons 

- 150 gram shiitakes 

- 150 gram oesterzwammen (in reepjes) 

- peper 

 

 

Bereiding: 

Als eerste gaan we oven voorverwarmen op 180 graden. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op een matig vuur en rooster de pijnboompitten daarin goudbruin. Keer ze af en toe eens om. Neem nu een kom en doe de pitten er in. Zet deze even aan de kant.  

 

Neem nu een braadslee en doe er de uien en 1 eetlepel olijfolie in. Schep ze om, om ze te bedekken. Rooster de uien gedurende 30 minuten in de oven. Verhit in tussentijd 1 eetlepel van de resterende olijfolie met de knoflook op een hoog vuur in een koekenpan. Voeg vervolgens het brood toe en bak het in 5 minuten bruin en krokant. Keer ze regelmatig om. Haal het uit de pan en zet het weg.  

 

Neem nu vier borden en verdeel er de sla over. Voeg ook de geroosterde uien toe en klop voor de dressing de knoflook, azijn en olie in een kommetje. Roer er vervolgens de peterselie door en voeg naar smaak peper toe. Sprenkel de dressing over de sla en uien.  

 

Verhit nu de rest van de olijfolie in een koekenpan en voeg de kastanjechampignons en shiitakes toe. Bak ze gedurende 2 a 3 minuten en roer regelmatig. Voeg nu de oesterzwammen toe en bak ze gedurende ongeveer 3 minuten mee. Verdeel het paddenstoelenmengsel voer de vier borden en strooi er de pijnboompitten en croutons overheen. Dien het gerechtje zo snel mogelijk op.

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-12 05:42:05