Napolitaanse zeevruchtensalade

Napolitaanse zeevruchtensalade De napolitaanse zeevruchtensalade is een bijzonder lekkere salade welke op tal van feesten of speciale gelegenheden aan uw gasten kan worden gepresenteerd. In dit recept leggen we onze bezoekers stap voor stap uit hoe dit gerecht te bereiden. Het recept houdt rekening met een gerecht voor vier personen. Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en eenvoudig te bereiden gerechten.


Benodigdheden:
 

- 750 gram gekookte mosselen
 

- 450 gram schoongemaakte pijlinktvis (in reepjes)
 

- 450 gram gekookte kokkels in pekel
 

- 225 gram gedroogde campanelle (of andere kleine pasta)
 

- 1,5 dl witte wijn
 

- 3 dl olijfolie
 

- 4 grote tomaten (ter garnering)
 

- 1 bosje bieslook (geknipt)
 

- 1 bosje verse en fijngehakte peterselie
 

- sap van een citroen
 

- gemengde slablaadjes
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

We nemen een grote om en voegen daar alle zeevruchten in toe. Schenk vervolgens de wijn en de helft van de olijfolie erover en laat het geheel gedurende 6 uren marineren. Neem nu een andere pan en doe er de zeevruchten met het vocht in. Laat ze gedurende 10 minuten op een laag vuur sudderen en laat ze daarna afkoelen.
 


 

Neem nu een nieuwe grote pan en breng er licht gezouten water in aan de kook. Doe er vervolgens de pasta en 1 eetlepel van de overige olijfolie in en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de pasta gedurende 8 a 10 minuten beetgaar. Giet hem daarna af en laat het schrikken in koud water.
 


 

Giet nu de zeevruchten af door een zeef en bewaar de helft van het kookvocht. Meng nu het citroensap, de bieslook, de peterselie en de resterende olijfolie door de zeevruchten. Voeg naar smaak peper en zout toe en giet vervolgens de pasta af en voeg hem toe aan de zeevruchten.
 


 

Scheur de slablaadjes grof en verdeel ze over de bodem van een slakom. Schep daarna de zeevruchtensalade op de sla, snijd de tomaten in vieren en garneer de salade ermee. Dien het gerechtje op.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 21:46:10