Kipsalade met pestoroom

Kipsalade met pestoroom De kipsalade met pestoroom is een zeer smakelijk gerecht welke uw gasten zeker zal weten te bekoren. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en niet alleen geschikt als voorgerecht, maar ook als tussendoortje. Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en eenvoudig te bereiden saladerecepten.


Benodigdheden:
 

- 600 gram gare kip (zonder bot en vel en in stukjes gesneden)
 

- 3 stengels bleekselderij (in plakjes gesneden)
 

- 2 grote rode paprika' uit pot, zonder vel, uitgelekt en in repen gesneden
 

- ijsbergsla voor erbij
 

- 1,5 dl crème fraiche of zure room
 

- 4 eetlepels pesto uit pot
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Als eerste gaan we de pestoroom bereiden. We nemen hiervoor de crème fraiche of zure room, doen deze in een grote kom en kloppen er de pesto doorheen. Proef en voeg indien nodig wat meer pesto toe wanneer een sterkere smaak gewenst is. Doe vervolgens de kip, bleekselderij en paprika bij de pestoroom en meng alles goed. Voeg naar smaak nu peper en zout toe en meng alles opnieuw. Dek de salade vervolgens af en zet hem tot gebruik in de koelkast.
 


 

We raden u aan om de salade voor het serveren ongeveer gedurende tien minuten op kamertemperatuur te laten komen. Schep de salade nog eens goed om en verdeel blaadjes ijsbergsla over het aantal borden. Schep om af te werken uiteindelijk de salade erop.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 16:49:59