Groentenvruchtensalade

Groentenvruchtensalade Een zogenaamde groentenvruchtensalade is een heerlijke salade voor wie eens iets fris en helemaal anders wil dan wat je normaal op je bord krijgt. Deze zoete salade is vooral tijdens de zomermaanden een welkome verfrissing en kan zonder enig probleem ook als tussendoortje gegeten worden. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer heerlijke saladerecepten!


Benodigdheden: 

- 1 honingmeloen 

- 2 groene appels  

- 2 kiwi's 

- 1 citroen 

- 1,5 dl witte wijn 

- 1,5 dl water 

- 4 eetlepels heldere honing 

- 125 gram pitloze witte druiven 

- verse takjes munt voor de garnering 

 

 

Bereiding: 

Als eerste gaan we voor de siroop met behulp van een dunschiller de schil van de citroen in zeer fijne reepjes schillen. Vervolgens doen we de schilletjes samen met de witte wijn, het water en de honing in een pannetje. Nu brengen we het geheel aan de kook en laten het gedurende 10 minuten sudderen. Haal de siroop daarna van het vuur af en voeg de takjes munt toe. Laat het mengsel nu rustig afkoelen.  

 

Dan nemen we de meloen en snijden deze doormidden, waarna we de pitten verwijderen. Schep met een bolletjessteker bolletjes uit het vruchtvlees. Snijd de appels in twee stukken en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd ze daarna in stukjes. Daarna nemen we ook de kiwi, waarna we deze schillen en eveneens in plakjes snijden.  

 

Nu nemen we er de inmiddels afgekoelde siroop bij en doen deze door een zeef in een kom. Haal de reepjes citroenschil eruit, maar gooi ze niet weg! De takjes munt gooien we wel weg. Doe nu de appels, druiven, kiwi's en de meloen in een kom en roer ze door de siroop. Garneer de vruchtensalade met de overige takjes munt en wat van de reepjes citroenschil en dien ze op.  

 

Zo eenvoudig is het dus om een verfrissend, eenvoudig, maar toch overheerlijke salade klaar te maken!

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-08 10:23:37