Gelaagde kipsalade

Gelaagde kipsalade In dit recept leggen we je op een duidelijk en eenvoudige manier uit hoe deze gelaagde kipsalade te bereiden. Het is een relatief eenvoudig recept welke toch een bijzonder lekker gerecht tot stand weet te brengen. Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en eenvoudig te bereiden saladerecepten.


Benodigdheden:
 

- 750 gram nieuwe aardappels
 

- 350 gram gare kip (in plakjes)
 

- 1 rode en 1 groene paprika (gehalveerd en verwijderd van zaad en zaadlijsten)
 

- 2 kleine courgettes (in plakjes gesneden)
 

- 1 kleine ui (in dunne ringen gesneden)
 

- 3 tomaten (in plakjes gesneden)
 

- verse bieslook (geknipt) voor de garnering
 

- 1,5 dl yoghurt
 

- 3 eetlepels mayonaise
 

- 1 eetlepel geknipte verse bieslook
 

- zout en peper
 


 

Bereiding:
 

We nemen een grote pan en voegen er de aardappels in toe. Zet ze even onder oud water en breng het vervolgens aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de aardappels gedurende 15 a 20 minuten gaar sudderen. Leg in tussentijd de halve paprika's met het vel omhoog onder een voorverwarmde hete grill en gril ze tot het vel begint te blakeren.
 


 

Leg de paprika's vervolgens met een tang in een kom en dek ze af met behulp van plasticfolie. Laat ze daarna een beetje afkoelen, trek het vel eraf en snijd het vruchtvlees in repen. Nu nemen we een pan en brengen er licht gezouten water in aan de kook. Doe vervolgens nog de courgettes erin, breng het water opnieuw aan de kook en laat de courgettes gedurende 3 minuten sudderen. Giet ze vervolgens af, spoel ze af onder koud stromend water om het kookproces te stoppen en laat ze uiteindelijk uitlekken. Zet ze aan de kant.
 


 

Ondertussen is het tijd geworden om de dressing te bereiden. Neem een kommetje en klop er de yoghurt, mayonaise en bieslook in. Voeg naar smaak natuurlijk ook peper en zout toe. Giet de aardappels af als ze gaar zijn, laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in plakken. Voeg ze toe aan de dressing en meng alles goed. Schep de aardappels daarna op de vier borden.
 


 

Schep nu op elk bord een kwart van de paprika en de courgette. Voeg vervolgens een laag uiringen toe alsook een laag tomaat. Eindig op elk bord met een laag kip en garneer met geknipte bieslook.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 16:46:04