Gegrilde paprikasalade met geitenkaas

Gegrilde paprikasalade met geitenkaas In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe deze gegrilde paprikasalade met geitenkaas te bereiden. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer eenvoudige en uiterst smaakvolle saladerecepten!


Benodigdheden: 

- 2 rode paprika's  

- 2 groene paprika's  

- 2 gele of oranje paprika's  

- 6 fijngehakte lente-uitjes 

- 1,25 dl vinaigrette  

- 1 eetlepel kappertjes in pekel 

- 200 gram zachte geitenkaas  

- gehakte, gladde peterselie  

 

 

Bereiding: 

In eerste instantie gaan we de grill verwarmen op de hoogste stand. Leg de paprika's op een grillpan en gril ze gedurende 8 a 10 minuten. Gril ze zo'n 10 centimeter onder de hittebron, tot het vel geblakerd is. Keer de paprika's regelmatig om. Leg ze nu in een kom en dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze iets afkoelen. Ontvel de paprika's nu met een mesje.  

 

Het valt aan te raden om te werken boven een kom. Op deze manier wordt het sap opgevangen. Halveer de paprika's en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de paprika's vervolgens in dunne repen. Verdeel de net verkregen paprikarepen over een schaal en schep het opgevangen sap erover heen.  

 

Wanneer dit is gebeurt scheppen we er ook de dressing overheen. Bestrooi de salade met de lente-uitjes en kappertjes en verkruimel de geitenkaas erover. Het valt aan te raden om de salade af te dekken en in de koelkast te zetten als u hem niet meteen opdient. Bestrooi de salade vlak voor het opdienen met de peterselie.

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-08 09:32:48