Exotische vruchtencocktail

Exotische vruchtencocktail Er gaat niets boven een lekkere en gezonde exotische vruchtencocktail op een zwoele en lange zomeravond. Toch kan je dit bijzonder smaakvolle gerechtje doorheen het hele jaar opdienen, maar let op, want eens er van geproefd ben je helemaal verkocht! Met dit recept leggen we stap voor stap uit hoe je dit gerechtje nu makkelijk zelf kan bereiden. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer overheerlijke recepten!


Benodigdheden: 

- 2 sinaasappels 

- 2 grote passievruchten 

- 1 ananas 

- 1 granaatappel 

- 1 banaan 

 

Bereiding: 

We nemen één sinaasappel en snijden deze doormidden. Pers vervolgens het sap in een kom en gooi eventuele pitten weg. Snijd vervolgens de schil en het wit van de tweede sinaasappel. Het valt aan te raden boven de kom met het sap in te werken zodat het sap van de andere sinaasappel eveneens wordt opgevangen. Snijd daarna voorzichtig de partjes uit de vliezen en gooi wederom eventuele pitten weg.  

 

Snijd nu de passievruchten oormidden en schep het vruchtvlees in een nylon zeef. Druk de pulp en het sap door de zeef in de kom met de sinaasappelpartjes en gooi de pitten weg. Neem nu de ananas en snij met behulp van een scherp mes de schil eraf. Snijd daarna het vruchtvlees in vieren en verwijder de harde kern. Snijd het vruchtvlees daarna in stukken en doe die bij de sinaasappel en passievrucht. Dek de kom af en zet hem in de koelkast als je het fruit nog niet meteen nodig hebt.  

 

Neem nu de granaatappel en snij deze in vieren. Verwijder nu met behulp van je vinger (of een theelepel) de pitten uit de vliezen. Dek ze af en zet ze tot gebruik in de koelkast. Zorg er ten allen tijde voor dat je ze niet te vroeg toevoegt aan de rest van het fruit, want dan verkleuren ze.  

 

Vlak voor het serveren pellen we de banaan en snijden deze in plakjes. Doe ze samen met de granaatappelpitten bij de fruitsalade en meng alles goed. Dien de vruchtencocktail zo snel mogelijk op! Smakelijk!

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-02-08 10:28:52