Cajunkipsalade

Cajunkipsalade Voor wie op zoek is naar een gezond en toch smakelijk en stevig gerecht is er de Cajunkipsalade. Het duurt even om het gerechtje te bereiden, maar uw gasten zullen helemaal verkocht zijn van z'n bijzondere smaak. Kijk ook zeker verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en eenvoudig te bereiden saladerecepten!


Benodigdheden:
 

- 4 kipfilets van ongeveer 140 gram
 

- 4 theelepels cajunkruiden
 

- 2 theelepels zonnebloemolie
 

- 1 rijpe mango (geschild, ontpit en in dikke plakken gesneden)
 

- 200 gram gemengde slablaadjes
 

- 1 rode ui (in dunne halve ringen gesneden)
 

- 175 gram gekookte rode biet (in blokjes)
 

- 100 gram radijsjes (in plakjes)
 

- 60 gram walnoten
 

- 2 eetlepels sesamzaad (voor de garnering)
 

- 4 eetlepels walnotenolie
 

- 1 – 2 theelepels dijonmosterd
 

- 1 eetlepel citroensap
 

- zout en peper
 


 

Bereiding:
 

We nemen de kipfilets en snijden deze drie keer schuin in. Leg de kipfilets vervolgens in een ondiepe schaal en bestrooi ze langs beide kanten met cajunkruiden. Dek ze vervolgens af en laat ze minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
 


 

Bestrijk daarna een grillpan (naar keuze) met de zonnebloemolie en zet de pan op een hoog vuur. Laat de pan heel heet worden en leg de kipfilets er in. Gril de filets gedurende 7 a 8 minuten aan beide kanten tot hij goed gaar is. Let er op dat hij ook in het midden niet meer roze is. Haal de kip vervolgens uit de pan en zet hem weg tot je hem opnieuw nodig hebt.
 


 

Doe nu de plakken mango in de grillpan en gril ze gedurende 2 minuten aan beide kanten. Haal ze nu uit de pan en zet ze weg. Ondertussen nemen we de sla en doen deze in een slakom. Voeg daarna de ui, rode biet, radijs en walnoten toe.
 


 

Nu gaan we de dressing maken. Neem een potje met schroefdeksel en doe er de 4 eetlepels walnotenolie, de 1 of 2 theelepels dijonmosterd en de eetlepel citroensap in. Kruid met zout en peper en meng het geheel al schuddend. Schenk de dressing vervolgens over de salade.
 


 

Neem nu een schaal en verdeel er de mango en salade over. Let vervolgens de kipfilets erop en strooi er nog wat sesamzaad over om het gerechtje af te werken.

Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 16:40:12