Aardappelsalade

Aardappelsalade Een aardappelsalade is niet bijzonder lastig om te bereiden, maar toch willen veel mensen zich er niet aan wagen. In dit recept leggen we je echter stap voor stap en op een duidelijke manier uit hoe dit gerecht klaar te maken. Kijk ook verder op saladerecepten.nl voor nog meer unieke en eenvoudig te bereiden saladerecepten.


Benodigdheden:
 

- 700 gram nieuwe aardappeltjes (schoongeborsteld)
 

- 2,5 dl mayonaise
 

- 1 theelepel paprikapoeder
 

- 8 lente-uitjes
 

- 2 eetlepels geknipte verse bieslook
 

- snufje paprikapoeder voor de garnering
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

We nemen een grote pan en brengen er licht gezouten water in aan de kook. Voeg de aardappels in de schil toe en kook ze gedurende 10 a 15 minuten net gaar. Giet ze vervolgens af en spoel ze af onder koud stromend water tot ze helemaal afgekoeld zijn. Laat ze daarna uitlekken. Doe de aardappels in een kom en zet ze tot gebruik weg.
 


 

Neem nu een ander kommetje en meng er de mayonaise, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak in. Schenk het bekomen mengsel daarna over de aardappels. Voeg de lente-uitjes toe en schep alles om. Doe de aardappelsalade vervolgens in een grote schaal en bestrooi het met de bieslook en het paprikapoeder. Dek de salade vervolgens af en zet hem tot gebruik in de koelkast.
 


Geplaatst door: Saladerecepten op 2010-06-14 23:42:54