Aardappel kipsalade met bonen

Aardappel kipsalade met bonen Wrijf de kipfilets in met de olie en peper en zout naar smaak en bak de kip in een hete grillpan aan beide kanten bruin en in ca. 15 minuten gaar. Pluk de kip in reepjes. Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in ca. 7 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.


Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout naar smaak. Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi met het bieslook. Lekker met bruin stokbrood. 

 

Benodigdheden: 

 

- 400 gram kipfilet 

 

- 1 eetl. olijfolie traditioneel 

 

- peper 

 

- zout 

 

- 500 gram sperziebonen schoongemaakt 

 

- 150 gram peultjes, schoongemaakt 

 

- 1 pot witte bonen ? 360 gram 

 

- 700 gram panklare krieltjes 

 

- 4 eetl. remia olijvonaise 

 

- 3 eetl. volle yoghurt 

 

- 1 eetl. gedroogde oregano 

 

- 2 eetl. fijngeknipte bieslook 

Geplaatst door: Admin op 2009-07-06 18:36:25